2013. október 28., hétfő

Kiera Cass: Az Elit - blogturné



Minden kislány arról álmodik, hogy egyszer csak eljön érte a szőke herceg fehér lovon és ellovagol vele az alkonyatban a palotája felé. A lány haja lobog a szélben, gyönyörű szép, hímzett, abroncsos ruhája elterül a ló nyergében....

Ám mi van akkor, ha a herceg egyszerre több lánnyal érkezik a palotájába? Mi van akkor, ha a lányoknak kell bizonyítaniuk, hogy alkalmasak hercegnőnek? Ha versengeniük kell egymással? Vajon akkor is kitartanak az álmuk mellett, vagy netalántán újakat szőnek? Mit választanak vajon? És a herceg vajon kit választ?

Izgalmas kérdések, ugye? Kövesd nyomon a Blogturné Klub legújabb könyvturnéját, és Te is részese lehetsz ennek a dilemmának! Hamarosan megjelenik ugyanis Kiera Cass Párválasztó sorozatának régen várt második kötete, Az Elit a Gabo Kiadó jóvoltából.
Kövesd Te is a turnét, ismerd meg véleményünket a könyvről, tudj meg többet az Elit tagjairól, ismerd meg Illéa divatját, a könyv trailerét, kukkants bele, hogyan születettek meg a sorozat borítói vagy miért kaszálták el a könyvből készülő sorozatot  még az elindulása előtt! S ha mindez nem elég, nézd meg mi szól Aspen és mi Maxon ellen, és kikapcsolódásként játssz velünk a könyvért indított nyereményjátékunkon!

Isten hozott az Elit blogturnéban!


Kiera Cass: Az Elit - blogturné

Kiadó: Gabo Kiadó
Oldalszám: 356 oldal
ISBN: 9789636897277
Várható megjelenés: 2013. november eleje

Fülszöveg: 
A PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… 
„Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." – Publishers Weekly

A könyvről:
Az élet állandóan választás elé állít minket. Néha könnyű meghozni a döntést, néha azonban majdhogynem lehetetlen. Mert nincs jó választás, csak olyan, ami talán kevésbé fájdalmas a többinél. Jobbra mész, vagy balra. S ami felé elindulsz, azon az úton kell végigmenned, onnantól azt kell járnod. A választás meghozatala pillanatában lemondasz az össze többi lehetőségről....

Ezért aztán, a nagy döntések előtt általában hezitálunk. Mérlegelünk, megfontolunk, érveket-ellenérveket sorakoztatunk egymás mellé, s így aztán hol erre, hol arra billen a mérleg nyelve. Egészen addig, míg egyszer csak rá nem döbbenünk, talán mindegy is, hogy mit választunk, talán nem is a választás maga a fontos. Hanem az, hogy mindeközben ne feledkezzünk meg arról, hogy kik is vagyunk valójában...

Kiera Cass Párválasztó sorozatának második kötetében, az Elitben, sok karakter kényszerül döntést hozni, és kiválasztani a számára legmegfelelőbb lehetőséget. Maxon hercegnek 6 lány között kell megtalálnia a számára legmegfelelőbbet. a leendő királynét a Párválasztó ceremónia szabályainak és előírásainak megfelelően. America Singernek, a kötet főhősnőjének pedig azt kell eldöntenie, kit és mit is akar valójában: Aspent válassza-e, gyermekkori hűséges szerelmét, aki mellett a háttérben megbújva biztonságos életet élhet katonafeleségként, vagy Maxon herceget, s vele a jómódot, a királynői életszínvonalat, ugyanakkor a rengeteg felelősséget, elhivatottságot és kötelezettségvállalást? A döntés senki számára sem egyszerű, a tét óriási, s ráadásul mindez emberek milliói előtt zajlik. A választás felelőssége mindenki vállára hatalmas súlyként nehezedik, s ez előbb-utóbb konflitusokhoz vezet... 

Biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek, akik azt mondják majd az Elit elolvasása után, hogy ez a könyv semmiről sem szólt. Mert bizony, ez a könyv nem arra hivatott, hogy akciójelenetet akciójelenetre halmozzon, hogy az Olvasó lerágja a körmét az idegességtől olvasás közben. Ez a könyv inkább arra hivatott, hogy megmutassa, mennyire nehezen hoz döntést az ember, mennyire ingatag és befolyásolható, mennyi érzelem és bizonytalanság lakozik bennünk, melyeket a döntéseink előtt le kell győznünk magunkban.

Ez a könyv arra mutat rá, hogy mérlegelnünk kell, bátran és vállalva a következményeket. Americának, Maxonnak, Marlee-nak és a többieknek is. Ám miközben tépelődnek és bizonytalankodnak, a határozatlanságukkal akaratlanul is megbántanak másokat, és egy kissé talán őket is elbizonytalanítják...S hogy a sok tévelygés után végül rálelnek-e a helyes döntésre, csak rajtuk áll. 

A nagy dilemmát és mérlegelést több ízben is megszakítja egy-egy izgalmasabb esemény: a lázadók többszöri támadása, a palotában zajló fogadások, a párválasztó eseményei, Marlee lelepleződő titka...Szívbemarkoló, néha fájdalmas események ezek, apró kis rezdülései a szerelem, a barátság, az elhivatottság, az emberségesség, az igazság-igazságtalanság fogalomköréből. 

Az események hátterében megbújó történelmi háttér, amit America Maxon segítségével feltár, igyekszik többet megmutatni a disztópikus világ kialakulásáról, és létrejöttének okairól, ám még mindig sok minden homályba vész. Van azonban néhány árulkodó jel, ami arra utal, nincs itt még vége a kitárulkozásnak, sem az ellenszegülésnek. Kíváncsian várom, vajon America milyen részt vállal majd a hamarosan kitörni készülő lázongásból...

Ám minden jövőbelisége, minden disztópikus jellege ellenére a Párválasztó sorozat leginkább romantikus regény. Ebben a kötetben a szerelmi háromszög egyre inkább kiélesedik, egyszerre lehetünk tanúi számtalan édes és keserű jelenetnek, féltékenységnek, ígéreteknek, leheletnyi -és annál egy picivel több - csókjelenetnek. 

Az írónő stílusa továbbra is nőiesen finom, a könyv hangulata mesébe illő, a felvonultatott ruhák még mindig bámulatosan varázslatosak. A leírások, a megelevenedő helyzetek éppen abba a megálmodott világba repítenek minket, amiről kislánykorunkban ábrándoztunk. És még a szőke herceg is ott vár ránk! 
Egy pillanatra - vagy legalábbis arra a néhányra, amíg a könyvet olvassuk - valóban hercegnők lehetünk...Talán ezért is szeretjük olyan sokan ezt a könyvet...

Karakterek:
A könyv során felmerülő választási kényszer, a karakterekben megbújó nagy dilemma valamennyi szereplőből kihozza a legrosszabb oldalát.
America

America bizonytalansága, a két fiú közötti ingázása bár roppantmód idegesítő, mégis azt hiszem, hogy rendkívül érthető. Egy zaklatott, egy idegen világban magára hagyott lány vívódása a jövője fölött, aki igyekszik azt az utat választani, ami mindenki számára a legjobbnak és legbiztosabbnak mondható. Sokszor elkövet ugyan hibát, sokszor viselkedik meggondolatlanul, dehát ki hibáztathatná érte? Mi vajon mindig elsőre a megfelelőt választottuk???
Maxon herceg
Engem jóval többet idegesített a Maxon hercegből időnként kibújó "férfi", aki meglehetősen sok hibát vét America ellen, s ballépéseit igen fura módon magyarázza. Bár továbbra is az ő pártján állok, szeretem a sebezhetőségét, a tartását, a természetességét, mégis neheztelek rá amiatt, amiért kevésbé mer kiállni magáért és a nézeteiért, és amiért ennyire tipikusan viselkedik...
Önzőségének csúcspontján önkéntelenül is egy jelenet ugrott be a Croodék című animációs filmből - persze Maxon esetében ez kissé ki van sarkítva:

"Lány: - Először úgy tűnt, hogy egy disznó, de aztán kiderült, hogy egy fiú.
Nagymama: - Érdekes, ez pont fordítva szokott történni"

Aspent minden kedvessége és önzetlensége ellenére továbbra is képtelen vagyok megkedvelni, számomra ő egy kissé túl bájolgó, túl rámenős, túl sok. 


Marlee ebben a könyvben vívta ki a legtöbb csodálatomat és tiszteletemet, törékeny kis termete ellenére úgy gondolom, ő az egyik legerősebb ember a történetben. Üde színfolt a könyvben a királyi pár nagyobb szerepvállalása, a király tekintélyes és felsőbbrendű személyisége, a királynő elegáns fennköltsége. Éppen olyannak tűnnek, mint amilyennek az emberek többsége egy uralkodói párt elképzelhet.

A többi szereplő segítő, támogató szerepe kétségtelen, akár pozitív, akár negatív értelemben is vesszük. Egyéniségük és kidolgozott karakterük remekül kiegészíti a főszereplők vívódó bizonytalanságát, határozatlan dilemmáját. 

Borító:
Mit is mondhatnék? Gyönyörű, bámulatos, mesebeli, egy igazi romantikus hercegkisasszonyhoz illő alkotás. Nőies, finom, varázslatos. Szerelem első látásra. Ha nem ismerném a történetet, akkor is megvenném a borító miatt - kapásból!


Az Elit

Az Elit - normál esetben - abból a 10 lányból áll, akit a Párválasztó ceremóniája során a Herceg beválogat a kiválasztottak közé. A Selection sorozat első kötetében azonban Maxon herceg - a lázadók nagyfokú és megnövekedett támadásai miatt - úgy dönt, az Elit tagjainak számát ezúttal 6-ra csökkenti. Ők versengenek tovább a herceg kegyeiért, no meg a királynői koronáért.

Az Elit tagjai:

1. Marlee Tames

2. Kriss Ambers

3. Natalie Luca

4. Celeste Newsome

5. Elise Whisk

6. America Singer

Marlee Tames

Kora: 17 év
Lakhelye: Kent - Illéa
Kaszt: 4. 
Haja színe: szőke
Szeme színe: barna
Testsúlya: 56 kg




Kriss Ambers

Kora: 19 év
Lakhelye: Columbia - Illéa
Kasztja: 3.
Korábbi foglalkozása: tanárnak készül
Haja színe: barna
Szeme színe: barna
Testsúlya: 58 kg




Natalie Luca

Kora: 19 év
Lakhelye: Bankston - Illéa
Kasztja: 3.
Haja színe: szőke
Szeme színe: kék
Testsúlya: 56 kg





Celeste Newsome

Kora:19 év
Lakhelye: Clermont (Illéa)
Kasztja: 2.
Haja színe: barna
Szeme színe: világosbarna
Testsúlya: 57 kg





Elise Whisks

Kora: 17 év
Lakhelye: Angeles (Illéa)
Kasztja: 4. 
Haja színe: barna
Szeme színe: barna
Testsúlya: 57 kg




America Singer

Kora: 17 év
Lakhelye: Carolina (Illéa)
Kasztja: 5.  (most már 3)
Haja színe: vörös
Szeme színe: 
Testsúlya:

(Forrás)


Nyereményjáték

Íme, az első kép
A Selection könyvsorozat második kötetének megjelenése kapcsán ezúttal mi is egyfajta “szelektálós” játékra invitálunk Titeket!

A blogturné valamennyi résztvevőjének blogján a Nyereményjáték címszó alatt találtok egy-egy képet. A képek közül 6 összefüggésbe hozható valamiként a könyvvel, van köztük kapcsolódási pont, valamiféle egyezés. Egyet kivéve. Ez egyfajta kakukktojás, vagy mondjuk úgy: Az Egyetlen - ami kilóg a sorból.

Gyűjtsd össze mind a hét képet, és a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe írd be ennek az Egyetlen képnek a megnevezését, ami a könyvvel nem hozható összefüggésbe.. 

Láss neki! Szelektálj! 
a Rafflecopter giveaway


A turné állomásai


2013. okt. 28. - Roni Olvas - Az Elit tagjai
2013. okt. 29. - Dreamworld - Aspen vs. Maxon
2013. okt. 30. - MF-Kata - Könyvtrailer
2013. okt. 31. - Deszy Könyvesblog - A borító születése
2013. nov. 1.  - Szilvamag - kritika
2013. nov. 2.  - Nem harap a - Az illéa-i divatról
2013. nov. 3. -  Kelly Lupi Olvas - Az elkaszált CW sorozatról

4 megjegyzés:

River gondolatai írta...

Szia :) Nagyon szépen összeírtál mindent, lehet én emlékszem rosszul, de Marlee nem 4.-dik kasztból való volt?

Roni olvas írta...

szia, De-de, igen, ahogy a képen is látszik! :) Elírtam, köszönöm, hogy szóltál, máris javítom! :)

Névtelen írta...

Szia
Valahogy nem tudod feltenni pdf-ként az elitet? Mert találtam egyet de eléggé olvashatatlan, tele van furcsa jelekkel és ki vannak belőle részek hagyva :-(

Roni olvas írta...

szia,
az Elit ebook változata megvásárolható az alábbi helyen:
http://www.dibook.hu
Ez garantáltan tökéletes, nincsenek benne furcsa jelek, ráadásul nem is illegális, mint valószínűleg az általad talált!
Jó olvasást!

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates